[font=tahoma][/font]
ویلا Todd Saunders | S | نروژ

تاد ساندرز (گروه معماری ساندرز) کار طراحی خانه شخصی خانوادگی اش، واقع در حومه برگن در کشور نروژ را به پایان برد. ویلا اس، در یک زمین سبز و پوشیده از چمن واقع شده است. نمای خارجی آن با چوب سیاه­ رنگ پوشانده شده و از نظر ساختاری، از دو بخش افقی و یک بخش عمودی تشکیل شده است. این بنای مسکونی، مدرنیسم شفاف، المانهای معماری، پنجره های نواری، سقف مسطح و دیتیلهای دقیق را به نمایش می گذارد. برای تطابق با آب و هوای سرد نیمکره ی شمالی، اتاقها با گرمایش زیر کف، که از طریق انرژی زمین گرمایی تامین می شود، گرم می شوند. ایوان و تراس خارجی، بطرز هوشمندانه ای با سازه یکپارچه اند و بعنوان یک سایبان، بکار می روند، که این امر، به خانواده این اجازه را می دهد که با محیط اطراف خود در ارتباط باشند.



در تضاد با نمای تیره، اتاقها روشنند و پنجره های بزرگی دارند. ورودی خانه که نسبت به جاده عقب نشسته، در بخش عمودی است که بعنوان هسته ی سیرکولاسیون اصلی در داخل خانه، محسوب می شود. قرارگیری خطی فضاهای داخلی، در قسمت افقی تمرکز دارد، جایی که آشپزخانه، سالن، غذاخوری و ... قرار گرفته اند.  بعلاوه معمار، با هانس وینگیت برای طراحی داخلی همکاری کرده که این امر باعث استفاده از نور، متریال قابل بازیافت و مبلمان نوردیک و آنتیک شده است. ویلا اس، تمرینی برای خانه ی موقت است که نشانگانی از سبک زندگی، آب و هوا و ارتباط بین طبیعت و فضای ساخته شده را به همراه دارد، فضایی خانوادگی ایده آل را فراهم کرده است. 






todd saunders completes villa S, a timber-clad suburban residence in norway
apr 27, 2015
todd saunders completes villa S, a timber-clad suburban residence in norway


todd saunders completes villa S, a timber-clad suburban residence in norway
photography by bent rené synnevåg

 

 

 

nestled in an abundant suburb of bergen, norway, todd saunders of saunders architecture have completed the project of designing his own family home. ‘villa S’ stretches on a large piece of grass-land where the exterior form is cladded in a stained, dark wood and structurally, comprised of three stacking elements: one vertical and two horizontal. the residence displays clear modernist, architectural elements, highlighted in the ribbon windows, flat roof and subtle detailing. having to cater to the colder climate of the northern hemisphere, the rooms are warmed by underfloor heating powered by geothermal energy. meanwhile, the outdoor porches and terraces have been cleverly integrated with the structure and adapted to provide rain cover, subsequently allowing the family to be intrinsically connected to the leafy surroundings. 

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
the building acts as a canopy for the car but also integrates a playing area with swings for the children
image © bent rené synnevåg

 

 

 

set back from the road and past a narrow driveway, the entrance is through the vertical volume which serves as the main circulation core through the home. internally, the linear arrangement of the interior spaces focuses within the horizontal stack where the kitchen, lounge, dining and utility is located and a library above. in contrast with its dark exterior, the rooms are light and illuminated by large windows. additionally, the architect collaborated with hannes wingate for the interior design resulting in the use of light and refined materials, mix of nordic and vintage furniture pieces. overall, villa S is an exercise of contemporary house design which addresses the lifestyle, climate, and connection between the natural and built environment- making for an ideal family space.

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
the custom-built staircase has open treads which preserve the views along the length of the house 
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
the bright living room space
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
the kitchen with a generous utility area
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-109
master bedroom
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
en-suite bathroom with handmade ceramic tiles from san francisco adorn the walls
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
image © bent rené synnevåg

s-house-saunders-architects-norway-designboom-02
villa s in bergen, norway
image © bent rené synnevåg

 

 




تاریخ : یکشنبه 23 خرداد 1395 | 10:30 ب.ظ | نویسنده : مهندس رامین حسین خانی | نظرات
.: Weblog Themes By SlideTheme :.